Privacyverklaring CompanyMatch.me

28 augustus 2018

Via www.companymatch.me (hierna: CompanyMatch), een website van Werken bij Merken B.V., worden privacygevoelige gegevens, oftewel persoonsgegevens verwerkt. Je privacy is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij CompanyMatch doen met de informatie die we over jou te weten komen.

Doel en gebruik CompanyMatch

CompanyMatch matcht werkzoekenden en werkgevers met elkaar. Dit gebeurt anoniem in de zin dat CompanyMatch jouw match- en/of persoonsgegevens niet deelt met de betrokken werkgever. Je hebt als gebruiker van CompanyMatch wel de mogelijkheid jouw persoonlijke CompanyMatch rapportage en persoonsgegevens te delen met werkgevers, maar alleen als je dit zelf wilt en nadat je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Met ons portaal krijg je na je registratie ook toegang tot je persoonlijke account waar je zelf diverse zaken kunt bekijken, instellen, opgeven en wijzigen voor het gebruik van CompanyMatch. Wij houden bij wat je hebt gedaan en wanneer. CompanyMatch gebruikt hiervoor je profielfoto, naam, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht, LinkedIn profiel of Xing profiel, opleidingsniveau, carrièrefase, functiegebied, branche, hogeschool/universiteit, studierichting, verwachte afstudeerdatum en IP-adres. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot het einde van de dienstverlening.

Registreren en/of een betaald abonnement afsluiten (alleen van toepassing op werkgevers)

Werkgevers kunnen zich via CompanyMatch.me aanmelden en registreren en indien gewenst een betaald Premium abonnement afsluiten, waarbij Werken bij Merken BV de persoonsgegevens gebruikt om de registratie en/of betaling af te handelen. Hiervoor gebruiken wij: factuuradres, e-mailadres, IP-adres, geboortedatum, geslacht, NAW-gegevens en telefoonnummer. Dit hebben wij nodig om het contract met de werkgever te sluiten en servicewerkzaamheden te verrichten. Wij bewaren deze informatie totdat je het abonnement opzegt en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van CompanyMatch. Met deze statistieken verbeteren we onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen je persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over jou te weten te komen. Uiteraard zullen wij je privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden of je account bij Companymatch verwijderen. CompanyMatch gebruikt hiervoor je e-mailadres, geslacht, IP-adres, naam, LinkedIn profiel, Xing profiel, opleidingsniveau, carrièrefase, functiegebied, branche, hogeschool/universiteit, studierichting en verwachte afstudeerdatum en geboortedatum. Het gebruik van deze gegevens is noodzakelijk voor de totstandkoming en uitvoering van de overeenkomst met jou. Wij gebruiken de door jou ingevoerde antwoorden op de CompanyMatch Scan (vragenlijst) om jouw voorkeuren voor bedrijfscultuur op te slaan en matches met deelnemende bedrijven uit te kunnen rekenen. De berekende matchpercentages en matchrapportages zijn standaard niet voor de werkgevers zichtbaar. Alleen op jouw eigen initiatief kun je de matchrapportages delen met werkgevers, middels de unieke url van iedere rapportage.

Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot het einde van de dienstverlening.

Nieuwsbrief en contactformulier

Je kunt je abonneren op onze e-mail nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over de betrokken werkgevers, vacatures, producten en diensten. Dit abonnement kun je op ieder gewenst moment opzeggen of weer aanzetten. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account in je beheeromgeving kun je de ontvangst van de e-mail nieuwsbrief ook aan- of uitvinken.

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij je telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres en naam. Hier hebben wij een gerechtvaardigd belang bij. Wij bewaren deze informatie zodat we doorlopend kunnen leren van vragen en opmerkingen en onze diensten verder kunnen verbeteren.

Dit doen wij op basis van je toestemming. Deze gegevens worden bewaard totdat je je account verwijdert.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. We kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je toestemming voor het gebruik van deze cookies. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige functies van onze website werken dan niet goed meer. Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook de privacyverklaring van de andere bedrijven.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers en gebruikers met een account onze website gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan om de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging

Beveiliging van jouw persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord;
  • toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en een login token;
  • de gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem;
  • wij nemen fysieke maatregelen zoals sloten en kluizen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opgeslagen zijn;
  • wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert;
  • wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens;
  • onze servers staan in Nederland, Europa; onze server provider is ISO 27001 gecertificeerd.

Delen van persoonsgegevens

Wij delen persoonsgegevens alleen met andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor de juiste werking van onze website (bijvoorbeeld met Google, zoals we hierboven beschreven) of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Diverse bedrijven maken gebruik van de matchtechnologie van CompanyMatch, daar werken wij intensief mee samen, bijvoorbeeld om jouw match met werkgevers ook te kunnen tonen in de website van deze partner of voor het tonen van bedrijven, vacatures of advertenties die het beste bij je passen. Deze partners kunnen alleen je persoonsgegevens krijgen, nadat je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming sluit CompanyMatch een zogeheten Verwerkersovereenkomst met deze samenwerkingspartner ter bescherming van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Indien je aan ons persoonsgegevens hebt verstrekt, kun je ons een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen, te verplaatsen of te verwijderen. Daarnaast kun je een overzicht, in een gangbaar formaat, opvragen van de gegevens die we van jou verwerken. Dit verzoek kun je indienen door een e-mail te sturen naar support@companymatch.me. Let op dat je daarbij altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens en is gevestigd in Den Haag. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Werken bij Merken B.V.
Peppelkade 64a
3992AK Houten
support@companymatch.me
0031 (0)30 637 32 33

Mijn accounts
The language is currently set to: Nederlands Click here to change your language settings.